مدیتیشن تبتی

مدیتیشن تبتی

مدیتیشن تبتی

زمانی که آیین بودا در هزاران سال قبل و بین کشورهای شرقی گسترش یافت، توانست ریشه و ساختار فرهنگی آن کشورها را به دست آورد. یکی از شاخص ترین آن نواحی، فلات تبت بود که به دلیل نوع جغرافیایی که داشت، توانست نوع خالص تری از این فرهنگ را در خود جای دهد. مدیتیشن تبتی یکی از بهترین جلوه های این فرهنگ است که در طی چند دهه اخیر، توانسته توجه تعداد بسیار زیادی از محققان را به سمت خود جلب کند. افزایش میزان سلامت جسمی و روحی، آرامش منحصر به فرد ، بهبود شرایط درونی، کاهش مشغله های ذهنی ، دوری از اضطراب و استرس، گوشه ای از این مزیت ها است. با این وجود کم نیستند افرادی که هنوز نام مدیتیشن تبتی به گوششان نخورده و نمیدانند که این شیوه از مراقبه، چه مزیت های منحصر به فردی را برایشان به دنبال دارد. این مورد همان چیزی است که ما سعی داریم تا در ادامه این مقاله به آن بپردازیم. لذا اگر تمایل دارید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری را به دست آورید، حتما ما را تا انتها همراهی فرمایید.

مدیتیشن تبتی چیست؟

مدیتیشن تبتی را می توان یکی از شیوه های مراقبه بودایی دانست که در طی سالیان متمادی و در میان راهب های فلات تبت رواج پیدا کرده است. در واقع زمانی که آیین بودا به این ناحیه رسید، مردمان آن بر مبنای درکی که از اصول رایج در این حیطه پیدا کرده بودند، آداب مربوطه را توسعه دادند. عموما فلات تبت به دلیل موقعیت جغرافیایی دشوار خود ، ارتباط کمتری با سایر نواحی تحت پوشش بودا داشت. همین عامل سبب شده تا مراقبه و سنت های موجود در این ناحیه ، به مراتب خالص تر و غنی تر از سایر نواحی باقی بماند. به نحوی که بیشتر اصول آن ، مطابق با همان آموزه هایی است که بودا ارائه داده و کمتر تحت تاثیر تغییراتی قرار گرفته که در سایر کشورهای شرقی به چشم می خورد. این عامل سبب شده تا این شیوه از مراقبه، بتواند به شیوه ای موثر تر باعث بهبود شرایط ذهنی و روحی افراد شود. تا جایی که تحقیقات مختلفی هم بر روی آن صورت گرفته و توانسته اثر بخشی های بیشتر آن را اثبات کند.

مدیتیشن تبتی

مزایای مدیتیشن تبتی

هر شیوه از مراقبه که در پیش بگیرید، یقینا مزایا و فواید خاص خودش را برایتان به همراه خواهد داشت. اما مراقبه تبتی را می توان یکی را پرخاصیت ترین و البته بهترین شیوه های مراقبه دانست که در سال های اخیر، به شدت مورد توجه تعداد زیادی از محققان قرار گرفته است. یکی از جذاب ترین تحقیقاتی که مزایای مدیتیشن تبتی را نشان می دهد ، در 31 ژوئیه 2006 منتشر شد. این تحقیق به خوبی نشان داد که میزان بیماری های قلبی با این شیوه از مراقبه، تا 87 درصد کاهش پیدا کرده است. افزون بر این موارد، افرادی که این شیوه از مراقبه را در پیش گرفته اند، هزینه های مربوط به بیمه سلامتی شان تا 50 درصد کاهش پیدا کرده که این مورد می تواند نشان از افزایش سلامت جسمی و روحی آنها باشد. همچنین نتایج تحقیق نشان داده که راهب های تبتی که به این شیوه از مراقبه مشغول هستند، عموما سطح آگاهی بالاتر داشته و عملکرد ذهن و بدنشان در شرایط ایده آل تری قرار دارد. نکته قابل توجه این است که آنان تسلط به مراتب بهتری نسبت به شرایط و محیط اطرافشان داشته و دیدگاهشان به شیوه محسوس متفاوت است. این فاکتور هم سبب شده تا شیوه مراقبه مذکور، برای زندگی انسان های پر مشغله ، یک گزینه بسیار کارآمد باشد؛ چرا که به خوبی مغز آنها را آرام کرده و مانع از اضطراب و استرس می شود. این مورد همان چیزی است که موجب شده تا این شیوه از مراقبه، طرفداران به مراتب بیشتری در بین آحاد جامعه داشته باشد.

آموزش مدیتیشن تبتی

مزایای مدیتیشن تبتی و البته جذابیت های این شیوه از مراقبه باعث شده تا مورد توجه تعداد بسیار زیادی از مردم جامعه قرار گیرد. به همین جهت است که بیشتر کاربران ، خواهان یادگیری آن هستند. برهمین مبنا ما هم آموزش مدیتیشن تبتی را برای شما قرار داده ایم. البته باید این مورد را به خاطر داشته باشید که این شیوه از مراقبه، جنبه های بسیار مختلفی دارد که متناسب با محیط شما، تغییر می کند. ولی در حالت کلی ما ساده ترین و البته اصولی ترین شکل آن را برایتان قرار داده ایم که می تواند در ایجاد یک خروجی بهتر به شما کمک کند.

قرار گیری در شرایط مناسب

اولین و مهم ترین عامل برای انجام مدیتیشن تبتی ، قرار گرفتن در شرایطی است که احساس راحتی در آن داشته باشد. بدین منظور می تواند در یک فضای کاملا آرام و بی سر و صدا قرار بگیرید. پس از آن به صورت چهار زانو نشسته یا دراز بکشید. نحوه قرار گرفتن تان چندان مهم نیست. صرفا هدف راحت بودن با شرایط مورد نظر است. لذا این موضوع را به عنوان اصل اول قرار دهید.

تنفس مناسب

تنفس دومین فاکتوری است که باید به آن توجه داشته باشید. در واقع تنفس شما نقش چشمگیری در مدیتیشن تبتی دارد. بدین منظور چشمهایتان را بسته و به آرامی نفس های عمیق بکشید. هوا را از طریق بینی وارد کرده و آن را به داخل شکم تان بدهید. به عبارتی باید در طول تنفس، شکم تان به جای قفسه سینه بزرگ و کوچک شود. این موضوع می تواند به صورت بالقوه در بهبود نتیجه مدیتیشن نقش داشته باشد.

  تنفس شکمی دوری از افکار و تمرکز بر روی تنفس

هدف اصلی مدیتیشن بودایی، قرار گیری در لحظه حال و دور شدن از تفکرات و مشغله های ذهنی است . لذا باید افکار تان را از هرگونه دغدغه و مشکل دیگری دور سازید. بدین منظور هم توصیه می شود تا صرفا بر روی تنفس تان تمرکز کنید. یعنی بر روی مسیر ورود هوا و نحوه خروج آن تمرکز داشته باشید. البته ممکن است در این میان، ذهن تان از کنترل خارج شده و به سمت دغدغه های زندگی تان برود. اما بهتر است سریعا شرایط را در دست گرفته و مجددا بر رو تنفس تمرکز کنید. این کار باعث می شود تا وارد لحظه حال شده و از مشغله های ذهنی تان دور شوید.

خارج شدن اندوه

یکی از جنبه های تفاوت مدیتیشن تبتی با سایر شیوه های مدیتیشن، نوع افکار آن است. در این شیوه شما باید به یکی از دغدغه ها و انده های زندگی تان فکر کرده و سپس تصور کنید که با هر بازدم از بدنتان خارج می شود. به عبارتی شما باید اندوه تان را با هر بار تنفس از بدن تان خارج کنید. برای اثر بخشی بهتر ، تصور کنید که این اندوه، همچون یک دود سیاه است که از بدن تان خارج می شود. اگرچه این موضوع جنبه علمی ندارد، اما از لحاظ تلقینی که به شما می دهد ، قادر است تا احساس آرامش مناسبی را به شما ببخشد که در نوع خود بسیار منحصر به فرد می باشد.

نکات مهم برای مراقبه تبتی

مراقبه یا مدیتیشن تبتی، یکی از شیوه های رایج برای تمرکز است که در چین و فلات تبت رواج دارد. البته باید عنوان کنیم که در این نواحی، شیوه های رایج برای این امر وجود دارد . اما روشی که در بالا ذکر شد، جنبه عمومی آن است. اگرچه برای انجام هر شیوه از مدیتیشن، تنها جنبه های اولیه آن نیاز است ، اما باید عنوان کنیم که برخی نکات جانبی هم وجود دارد که رعایت آنها می تواند خروجی بهتری برای شما به همراه داشته باشد. این موضوع برای مراقبه تبتی هم صدق می کند. ما در ادامه آن ها را خدمت شما عزیزان بیان کرده ایم.

• سعی کنید تا دم و بازدم های شما عمیق بوده و مدت زمان نسبتا بیشتر به طول بینجامد. • می توانید تصور کنید که در مقابل خدا حضور داشته و او در کنار شما قرار دارد. بدین منظور می توانید بر اساس تخیل خود خدا را تصور کرده یا صرفا یک منبع نورانی را در کنار خود مجسم کنید. این موضوع می تواند دیدگاه بهتری به شما ببخشد. • الزامی ندارد که حتما در حالت نشسته قرار بگیرید . شما می توانید لم داده یا دراز بکشید. مهم راحت بودن در موقعیت مذکور است. • از بین رفتن تمرکز در طول مدیتیشن امری طبیعی بوده و نباید با آن ناامید شوید. اما سعی کنید سریعا به حالت عادی بازگشته و ذهن تان را بر روی تنفس متمرکز کنید. • به یاد داشته باشید که بهره مندی از تمام مزایا مدیتیشن، منوط به تسلط بر روی آن است. این تسلط هم امری زمان بر می باشد. لذا توصیه می کنیم آن را برای مدت زمان مشخصی ادامه دهید تا نتایج آن را بر روی زندگی تان مشاهده کنید.

  سخن آخر

مدیتیشن تبتی را می توان به عنوان یکی از شیوه های رایج برای آرامش ذهن و دوری از اضطراب دانست. با این وجود بخش قابل توجهی از افراد، اطلاعات لازم در رابطه با آن را ندارند. ما در این مقاله سعی کردیم تا مروری بر روی آن داشته و جنبه های مختلفش را خدمت شما بیان کنیم. همچنین آموزش مدیتیشن تبتی را هم خدمت تان بیان کردیم تا بتوانید از این مراقبه بی نظیر بهره مند شوید. با این وجود اگر هنوز سوال یا ابهامی در این زمینه دارید، می توانید از طریق بخش نظرات با ما مطرح فرمایید.

  سوالات متداول منظور از مدیتیشن تبتی چیست؟ شیوه ای از مراقبه ذهنی است که رواج زیادی در فلات تبت داشته و خواص اثبات شده فراوانی دارد.

مهم ترین موضوع در مدیتیشن تبتی چیست؟ تمرکز بر روی تنفس و دوری از مشغله های ذهنی ، مهمترین مولفه در آن است.

آیا مدیتیشن تبتی در کاهش بیماری های قلبی و عروقی نقش دارد؟ بله؛ بر مبنای تحقیقات صورت گرفته ، این شیوه از مراقبه می تواند تا 87 درصد از عارضه های قلبی را کاهش دهد.

دوره مدیتیشن

برای بهره‌مند شدن از شرایط ویژه و تخفیف دوره مدیتیشن آرامیشن اطلاعات خود را وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *